Vastgoed Haegeman Logo

Erkend schatter

Bij HGMN kunt u terecht voor een betrouwbare schatting van onroerend goed ter voorbereiding van een verkoop, het bepalen van een boekhoudkundige waarde en ter aangifte van een nalatenschap. Wenst u de slaagkansen van uw verkooptraject te verhogen? Dan is de juiste prijsbepaling van uw vastgoed essentieel.

Hoe verloopt een schatting bij HGMN?

Na een kennismakingsgesprek gaat ons voorbereidend werk van start: uitgebreide opzoekingen om de omgeving van het onroerend goed in kaart te brengen.

Vastgoed Haegeman kennismakingsgesprek
Vastgoed Haegeman plaatsbezoek

Vervolgens plannen we een plaatsbezoek in, altijd samen met u als eigenaar. We geloven namelijk sterk in het persoonlijk verhaal dat bij het onroerend goed hoort. Dit plaatsbezoek kan zowel tijdens de week als op zaterdag ingepland worden, wat voor u het best past.

Tot slot maken we het officiële taxatierapport voor u op. Dit is een uitgebreid digitaal verslag, waarin we onze inschatting helder verduidelijken en u meenemen in het verhaal. U mag dit rapport binnen de week na het plaatsbezoek al van ons verwachten. Aangezien we heel grondig te werk gaan, vragen we voor elke inschatting een kleine vergoeding. Beslist u vervolgens om een eigendom samen met ons te verkopen, dan geniet u van een korting gelijk aan het dubbele van de betaalde vergoeding.

Vastgoed Haegeman taxatierapport
Vastgoed Haegeman

Heeft de taxatie eerder een professioneel of boekhoudkundig doel zoals de regeling bij een echtscheiding of erfbelasting, dan zorgen wij uiteraard dat alles correct behandeld wordt en alle info bij de juiste personen terechtkomt. Als erkend schatter-expert worden we officieel erkend door de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL), waardoor we gerechtigd zijn én de juiste ervaring hebben om een taxatie rond erfbelasting op te stellen volgens de vele voorwaarden die VLABEL stelt.

Wenst u een schatting aan te vragen?

Kjell Haegeman